Príbeh nášho mikrovinárstva sa tiahne od roku 2014, kedy som vo ViNOCENTRE začal osobne spoznávať svätojurských vinárov a ich vinohradnícku filozofiu. Vďaka tomu som sa nadchol pre myšlienku obnovy spustnutých viníc. Prvý “pusták” som začal obrábať v roku 2017. Veľmi rýchlo som zistil, že ma to nesmierne baví a po roku som pribral ďalší zanedbaný vinohrad.
Momentálne, už s veľkou podporou môjho otca, ktorého to tiež “chytilo”, obrábame cca hektár svätojurských vinohradov.
V roku 2019 sme obrali prvú úrodu a s veľkou morálnou aj materiálno-fyzickou podporou od spriaznených miestnych vinárov sme začali s výrobou vína vo Svätom Jure. Našou filozofiou je spracovávať výlučne hrozno z jurského chotára, ktoré bolo dopestované bez použitia herbicídov.
Hneď prvý rok sa nám potvrdilo, že ak chcete mať dobré víno musíte si to odmakať vo vinici a potom už stačí len nechať vínu priestor na prirodzený vývoj v pivnici. Príroda všetko zvládne aj sama.
Odrody, ktoré pestujeme – Svätovavrinecké, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Irsai Oliver, Dunaj.