Štvrtok | 17.09.2020 | 10:00 - 16:00 |
Piatok | 18.09.2020 | 10:00 - 16:00 |
Akreditovaný kurz MŠ SR Senzorické hodnotenie vína, ktorý plánujeme uskutočniť v dňoch 17.9.-18.9.2020. Kurz je dvojdňový ukončený skúškou na preukaz hodnotiteľa vín. Cena za osobu je 170.- eur, DPH sa neplatí.
SENZORICKÉ LABORATÓRIUM, Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Ústav potravinárstva a výživy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie, Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Radlinského 9, 812 37 Bratislava
ponúka kurz
Senzorické hodnotenie Alkoholických nápojov modul Senzorické hodnotenie vína
akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (číslo akreditácie Ministerstva školstva SR - 0473/2015/137/1)
Kurzy sú určené pre osoby z oblasti výroby, predaja a hodnotenia kvality vína, ako aj pre milovníkov tohto nápoja, ktorí si chcú alebo potrebujú prehĺbiť svoje vedomosti a schopnosti v metódach a technikách senzorického posudzovania vína a vínnych výrobkov.
Absolventi kurzu sa naučia metódy a techniky senzorického hodnotenia vína (rozoznávania druhov vín a ich chýb, bodovacie systémy hodnotenia) a postup pri degustácii vín. Získajú poznatky o štatistickom hodnotení výsledkov a rozšíria si teoretické vedomosti
o senzorickom hodnotení, legislatíve a systéme kategorizácie vín.
Kurz pozostáva z teoretických prednášok a praktických cvičení, testov potrebných na ich kvalifikáciu.
Po skončení kurzu absolvent dostane Osvedčenie o absolvovaní kurzu s celoštátnou pôsobnosťou a po zvládnutí záverečných testov aj Osvedčenie vybraného posudzovateľa (podľa normy STN EN ISO 8586 a jej novely ISO 8586/C1) s limitovanou dobou platnosti (3 roky).
Odborným garantom kurzov je prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD., Kurzy vedie Ing. Vladimír Žúbor, PhD. a Ing. Katarína Furdíková, PhD.
Kontaktné osoby:
pani Gabriela Sisáková, g.sisakova@zoznam.sk,
Ing. Vladimír Žúbor, PhD., vladimir.zubor@stuba.sk, 0918 674 197
prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD., lubomir.valik@stuba.sk, 0918 674 518